ONTWIKKELING:

Bulgarije hoort sinds 1 januari 2007 bij de Europese Unie, wat veel zegt over de ontwikkelingen die het land de laatste jaren heeft ondergaan. Het land kan zich qua voorzieningen en mogelijkheden meten aan andere Europese landen, de hoofdstad Sofia staat al jaren bekend als een bruisend capitool voor winkel- en cultuurliefhebbers.
Toch kunt u komen op plekken waar het lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan; de waanzinnige natuur en de prachtige stranden maken dat u zich af en toe in een ander tijdperk waant. In Bulgarije vindt u veel overblijfselen van vervlogen tijden: kloosters, ruÔnes van Middeleeuwse kastelen, Romeinse ruÔnes, amfitheaters, Turkse moskeeŽn.. Of gaat u toch liever winkelen in een van de voordelige winkelstraatjes?

Bulgaarse historie:
Het eerste bekende volk in Bulgarije waren de TraciŽrs, die door de Romeinen werden verslagen en bijna uitgeroeid. Nadat de Romeinen zich terugtrokken, stroomden Slavische volken het gebied in, later gevolgd door de Donau-Bulgaren, een Turkse stam uit Centraal-AziŽ. In de 7e eeuw vormden zij samen het eerste Bulgaarse Rijk.

In de 14e eeuw werd het land veroverd door de Ottomanen. Pas in 1908 werd het een volledig onafhankelijk koninkrijk. Na de Tweede Wereldoorlog kwam Bulgarije in de invloedssfeer van de Sovjet Unie en werd het land tijdelijk een communistische volksrepubliek.

Op 1 januari 2007 werd Bulgarije lid van de Europese Unie. Bulgarije maakt een nu enorme ontwikkeling mee, maar van het communistisch verleden is vooral in de binnenlanden in het dagelijks leven nog best wat te merken. Dit maakt echter de charme van het land en de bestemming en wanneer men dit met een flexibele instelling benadert, is er des te meer te genieten van dit bijzondere vakantieland!

Bulgaarse feesten:

Op 1 maart vieren de Bulgaren Baba Marta
Op 6 december viert men het schoorsteenvegers feest
®
update: maart 2015
© webmaster ROAS 2008-2015

bronnen:
http://www.adoptie.nl
http://www.youtube.com
Foto's internet: door Ivan Boyadzhiev, Nikola Gruev,
Foto's: R.Buitenhuis
http://www.pbase.com/ngruev/bulgaria

Adoptie-Bulgarije
Links-Bulgarije
Foto's
Toerisme
ontwikkeling
Inwoners
Geografie
Het Land