KLIMAAT
Het klimaat is aangenaam. Het regent zelden, behalve in het vroege voorjaar. In de zomer is het in het binnenland erg heet, maar in de bergen kunt u dan uitstekend wandelen.


GEOGRAFIE:

Bulgarije is ruim 2,5 keer zo groot als Nederland en heeft zo een oppervlakte van bijna 11.000 km2. Het land telt bijna 9 miljoen inwoners, waarvan 1,2 miljoen in hoofdstad Sofia. Andere grote steden zijn Varna en Burgas aan de kust en Plovdiv en Stara Zagora in het binnenland.

Bulgarije maakt deel uit van de Balkan, een gebergte ten zuiden van de Donau. Ook Griekenland, RoemeniŽ, AlbaniŽ en het Europese deel van Turkije maken er deel van uit, maar de hoogste toppen liggen in Bulgarije. De Musala is met 2925 m koploper, de 2914 m hoge Vihren in het Pirin Nationaal Park is een goede tweede.

Gemiddeld ligt Bulgarije 470 m boven de zeespiegel. Echt hooggebergte treft u echter alleen aan in het westen en dan vooral in het Rila- en Pirin-gebergte. Daar kan zelfs tot diep in de zomer nog sneeuw op de toppen liggen. In de winter kun je er skieŽn. De rest van het land kent veel middelgebergte met toppen tot net iets boven de 1000 meter. Ten oosten van deze gebieden vind je, op de grens met Griekenland, een derde gebergte dat aanzienlijk lager is: de Rodopi.


update: maart 2015
®
© webmaster ROAS 2008-2015

bronnen:
http://www.adoptie.nl
http://www.youtube.com
Foto's internet: door Ivan Boyadzhiev, Nikola Gruev,
Foto's: R.Buitenhuis
http://www.pbase.com/ngruev/bulgaria

Adoptie-Bulgarije
Links-Bulgarije
Foto's
Toerisme
ontwikkeling
Inwoners
Geografie
Het Land