© webmaster ROAS 2008-2015

bronnen:
http://www.adoptie.nl
http://www.youtube.com
Foto's internet: door Ivan Boyadzhiev, Nikola Gruev,
Foto's: R.Buitenhuis
http://www.pbase.com/ngruev/bulgaria

5e Wedstrijd

Bulgarije  -
4e Wedstrijd

Bulgarije
-


3e Wedstrijd

- Bulgarije

2e Wedstrijd

Bulgarije -

intro
+
Vlaggenparade
1e Wedstrijd

- Bulgarije

FOTO'SHet nieuwe team van de nationale ploeg van Bulgarije in de WK-kwalificatie-campagne in de periode 2016-2018 werd opgericht ter nagedachtenis van de Bulgaarse gevallenen tijdens de april opstand 140 jaar geleden.

Het eerste team is in de traditionele kleuren wit, groen en rood, terwijl de tweede in het groen is. Ge´ntegreerde verschillende elementen uit de karakteristieke Bulgaarse geschiedenisgebeurtenis. Terug is de leeuw op het rode schild welke te zien is op de borst van dit Bulgaarse internationale shirt.  Dit symbool is gebaseerd op het wapen van koning Ferdinand I, die op dat moment de ambtenaar in Bulgarije was.

Het nieuwe embleem is een gouden naar links rechtopstaande bekroonde strijdende leeuw . Het schild is rood, met een karakteristieke silhouet, bekend uit eerdere wapens van Bulgarije. Het is speciaal ontwikkeld door ontwerper Ivan Hristov / Fontan 2 en heraldiek geraadpleegd door Aleksandar Aleksiev, bestuurslid van BHVS (Bulgaarse Heraldiek en veksilolozhko samenleving).